Openbaar vervoer

Openbaar vervoer

Tsjechië heeft een goed openbaar vervoersysteem. De treinverbindingen tussen de steden gaan frequent en het spoor is in prima staat. In de steden zelf zorgen metro's, trams en trolleybussen dat u goedkoop en efficiënt op uw plaats van bestemming arriveerd.

Voor informatie over het reizen naar Tsjechië vanuit Nederland verwijzen we u door naar de site van de : Nederlandse Spoorwegen U kunt ook goedkoop naar Tsjechië afreizen met Eurolines.

Mocht u in Tsjechië zelf willen reizen met de trein kunt u op de site van de Tsjechische Spoorwegen meer informatie vinden.

Het openbaar vervoer in Praag is zoals u in grote steden kunt verwachten. Een plattegrond van het metronetwerk in Praag vindt u hier.
Taxi's

Informeer vooraf naar de prijs van uw taxirit. Vraag ook om een kwitantie. Hierdoor is het voor de taxichauffeur niet mogelijk bijvoorbeeld met het starttarief te rommelen.

Een taxi nemen in Praag is zeker gezien het goede en goedkope openbaar vervoer niet aan te raden. Vaak betaalt u namelijk te veel. Neemt u toch een taxi, dan adviseren wij u AAA Taxi (tel (02)33113311 of (02)14014), de grootste en meest betrouwbare taxicentrale van Praag. Meer informatie over deze taxicentrale is te vinden op www.aaataxi.cz. Deze website is ook in het Engels. Hier vind u tevens een prijsberekenings-tool. Volgens deze tool kost een ritje van het vliegveld naar het centrum bijvoorbeeld ongeveer 450 kroon (zonder wachtgeld). Wij raden u aan de uitkomst van de prijsberekenings-tool uit te printen en deze voor vertrek aan de taxichauffeur te laten zien.