Vrije Tijd

Vrije Tijd

Het culturele leven

De stad Semily kan pochen met een rijke culturele traditie: al in het jaar 1860 werd het zangkoor Jizeran opgericht, in het jaar 1871 werd samen met de brandweer eenheid de gymnastiek vereiniging Sokol opgericht, in 1874 kwam de amateur toneel vereiniging, tegenwoordig de Toneel Vereiniging Ivan Olbracht en daarna de Tsjechische toeristenbond. De eerste sport stichting was de Tsjechische rijwiel club, opgericht in 1894.Het stads museum en de Pojizerská galerie, gevestigd in het geboortehuis van Ivan Olbracht biedt de bezoekers twee permanente exposities aan: "De persoonlijkheden uit Semily", opgesteld als een literair aandenken en in de architectonisch interessante ruimtelijke ordening de etnografische expositie "Onvergetelijk verleden" gericht op traditionele ambachtelijke productie en de volks cultuur van het gebied boven de rivier de Jizera. Een onderdeel van de expositie vormen de historische marionetten van de befaamde familie Maizner. Exposities die kunstzinnig en ook thematisch zijn georiënteerd worden door de Pojizerská galerie aangeboden. Het culturele gebeuren in de stad word door het Culturele centrum Golf verzorgd.

Sport en vrije tijd

Semily en omgeving biedt goede mogelijkheden om alle takken van toerisme en sport te kunnen uitoefenen. Vooral de rijwieltoerisme bloeit de laatste jaren enorm op, soort gelijke bloei maakt het paardrijden mee. In Semily zijn er ook mogelijkheden om te tennissen, slecht 10 minuten lopen vanad de villa. De berg Kozákov is een centrum voor de fans van paraglyding en in geval van gunstige sneeuw omstandigheden biedt het kwalitatief goede ski terreinen. In Semily zijn goede mogelijkheden om te skieen en er zijn twee ski liften. Het skigebied van “Kozakov” is 6 km verwijderd van Semily. Het grote skigebied van “Vysoke” is 12 km verwijderd van Semily. De meeste skigebieden van Reuzengebergte bevinden zich in de omtrek van 30 km van Semily.

Ook wordt de negen hole golfbaan bezocht, die gesitueerd is in het dal van de rivier Jizera.De sportmogelijkheden zijn sinds het jaar 2000 uitgebreid door het Sport centrum dat ruimte biedt voor balspelen en andere sporten - squash, fittness, aerobic of tafeltennis, om te relaxen kan men hier gebruik maken van sauna, zonnebank of massage. Een onderdeel van dit alles is ook de accomodatie voor overnachtingen.


 

Sportcentrum Semily